Acasă Politic Prahova: Vlad Cosma şi Mircea Cosma, puşi sub control judiciar in dosarul...

Prahova: Vlad Cosma şi Mircea Cosma, puşi sub control judiciar in dosarul firmelor familiiei lui Ponta

DISTRIBUIȚI

cosma_tata_fiu_134870 – 17022015 – Social-democratii Mircea Cosma, seful Consiliului Judetean (CJ) Prahova, si fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, au fost pusi sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti in dosarul in care este implicat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Cei doi nu au voie sa paraseasca tara timp de 60 de zile.

In acest dosar, anchetatorii suspecteaza ca s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind insusiti in interes propriu, potrivit unor surse. In acelasi dosar exista si suspiciuni legate de comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, printre care si fapte de evaziune fiscala.

Mircea Cosma a iesit dupa doua ore de audieri, timp in care a dat declaratii scrise in fata procurorilor. Presedintele CJ Prahova le-a spus jurnalistilor ca are calitatea de inculpat si va veni miercurea viitoare sa studieze dosarul.

Vlad Cosma a iesit de la audieri fara sa faca declaratii. Pentru ca este deputat, procurorii vor avea nevoie de avizul Camerei in cazul in care doresc, din nou, retinerea sau arestarea preventiva a lui Vlad Cosma.

Vlad Cosma si Mircea Cosma au fost trimisi in judecata in aprilie 2014 pentru trafic de influenta intr-un dosar distinct. Cei doi ar fi cerut si primit peste un milion de euro de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le incredinia diverse lucrari publice.

Camera Deputaților a avizat negativ in februarie anul trecut ridicarea imunitatii lui Vlad Cosma

In acelasi dosar au mai dau explicatii marti la DNA Ploiesti cumnatul premierului Ponta, Iulian Hertanu, si deputatul Sebastian Ghita, care ar avea calitatea de suspect. De asemenea, la audieri au fost adusi Marian Coman, fost consilier PSD, si omul de afaceri Vladimir Razvan Ciorba. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.