Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Angajatii Romatsa acuză conducerea că pune în pericol traficul aerian

Bucureşti: Angajatii Romatsa acuză conducerea că pune în pericol traficul aerian

DISTRIBUIȚI

Romatsa135317 – 06032015  –   Traficul aerian din Romania este in pericol, sustin angajatii Romatsa, responsabili de dirijarea avioanelor. Acestia spun ca ii streseaza directorul institutiei, care ii ameninta cu concedierea si angajeaza incompetenti. In urma scandalului, seful lor i-a chemat la negocieri.

200 de angajati Romatsa, institutia de care depinde viata a 100 de milioane de pasageri anual, au iesit in strada cu banderole albe la maini, potrivit Incont.ro. Acestia sustin ca directorul institutiei, fost general de armata, incarca prea mult organigrama. De pilda, a angajat un specialist in tancuri in turnul de control din Otopeni.

Sindicalistii spun ca s-au opus angajarii unui alt militar pe un post de manager al traficului aerian.

„Este o nebunie ca sa ajungi sa lasi traficul aerian pe mana unor nepriceputi”, a declarat Alecu Diaconu, controlor de trafic aerian, purtator de cuvant al personalului.

Pentru ca s-au opus, controlorii de trafic ar fi fost amenintati cu desfacerea contractelor de munca. Un stres in plus pentru cei mai stresati angajati din lume, care nu au voie sa greseasca atunci cand iau cateva decizii pe secunda, spun sindicalistii. Un controlor este responsabil de viata a cel putin 4000 de pasageri pe secunda.

Directorul Romatsa respinge acuzatiile si sustine ca sindicatele se opun restructurarilor. El afirma ca a chemat angajatii nemultumiti la discutii, insa acestia au refuzat.

Sindicalistii spun ca nu au de gand sa opreasca dirijarea traficului aerian, dar nici nu exclud aceasta masura extrema. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.