Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Comisia pentru revizuirea Constituţiei se reuneşte luni

Bucureşti: Comisia pentru revizuirea Constituţiei se reuneşte luni

DISTRIBUIȚI

135345 – 09032015  – Comisia parlamentara comuna pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constitutiei Romaniei se intruneste luni, in sedinta, pentru rezolvarea unor probleme organizatorice si stabilirea unui calendar al dezbaterilor, potrivit Hotnews.ro.

Parlamentul a aprobat luni, 2 martie, modificarea componentei Comisiei pentru revizuirea Constitutiei. Potrivit proiectului de hotarare, in Comisia pentru revizuirea Constitutiei deputatul Ioan Cupsa (PNL) este desemnat in calitatea de membru titular pe locul ramas vacant ca urmare a incetarii mandatului de deputat al lui Petre Roman, Eugen Nicolaescu (PNL) este in locul deputatului Alina Gorghiu, Gabriel Andronache (PNL) in locului fostului deputat George Scutaru, Puiu Hasotti (PNL) in locul senatorului Crin Antonescu, iar Catalin Boboc il inlocuieste pe senatorul Tudor Chiuariu.

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat pe 23 februarie ca PNL va solicita in continuare sefia Comisiei pentru revizuirea Constitutiei. “Nu este vorba de o pretentie, ci de un algoritm normal care a fost negociat si probabil cred ca va fi respectat si de actuala majoritate. Speram sa nu pierdem conducerea acestei comisii. (…) Vom cere si speram a se respecta aceasta regula”, a afirmat liberalul.

El a indicat ca sefia acestei comisii nu are legatura cu USL. Ionut Stroe a mai precizat ca printre elementele definitorii care se vor gasi in propunerile PNL in legatura cu modificarea Constitutiei sunt aspecte care tin de reforma institutiilor politice, administrativ-teritoriala si o clarificare a raporturilor intre institutiile fundamentale ale statului.

Schimbarile anuntate de liberali in componenta Comisiei au venit dupa ce purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, afirma ca social-democratii solicita imperativ PNL sa nu mai blocheze activitatea Comisiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, pe 26 februarie, ca proiectul de revizuire a Constitutiei este o prioritate pentru PSD, iar pentru PNL este schimbarea sistemului electoral. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.