Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mihail Vlasov, urmărit penal într-un nou dosar

Bucureşti: Mihail Vlasov, urmărit penal într-un nou dosar

DISTRIBUIȚI

135207 – 03032015 –  Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), pentru dare de mită. Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul lunii februarie 2013, Mihail Vlasov, la acea dată președinte al CCIR, i-a solicitat unui deputat să îi susțină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului”. În schimbul susținerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Mihail Vlasov ca, în calitatea sa de președinte al Colegiului de conducere al CCIR, să îl numească în funcția de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord.

În ședința din data de 6 martie 2013, Colegiul de conducere al CCIR, condus de Mihail Vlasov, a admis cererea deputatului și a dispus numirea acestuia în funcția de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional.

Numirea în funcția de arbitru, de către Colegiul de conducere al CCIR, la propunerea lui Mihail Vlasov, a avut loc în legătură cu atribuțiile de serviciu ale acestuia care îndeplinea, la data faptelor, atât funcția de președinte al Colegiului de conducere al CCIR, cât și președinte al CCIR.

Pe parcursul urmăririi penale, a intervenit decesul deputatului care a dobândit calitatea de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional, astfel încât față de acesta nu a mai putut fi pusă în mișcare acțiunea penală, precizează DNA.

Mihail Vlasov a fost condamnat, vineri, la 4 ani de închisoare cu executare printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti. Acesta este acuzat de trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă.

Mihail Vlasov era judecat sub control judiciar din 30 august 2014, după ce, din 24 aprilie 2014 a fost arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Anterior, din 19 martie 2014 până în 24 aprilie 2014, Vlasov a fost arestat preventiv. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.