Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministerul Fondurilor Europene se laudă cu creşterea ratei de absorbţie

Bucureşti: Ministerul Fondurilor Europene se laudă cu creşterea ratei de absorbţie

DISTRIBUIȚI
eugen-teodorovici

135219 – 03032015 –  Comisia Europeană a rambursat României în acest an fonduri cu o valoare de peste 460 milioane de euro, aferente aplicațiilor de plată transmise în anul 2014, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

„România a încasat în acest an peste 460 milioane de euro de la Comisia Europeană. În data de 27 februarie a. c., țării noastre i-a fost rambursată suma de aproximativ 303 milioane de euro, în cadrul Programului Operațional Sectorial Transport și în cadrul Programului Operațional Regional”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat în comunicat.

Rata de absorbție curentă era de peste 52% la sfârșitul lunii februarie a.c.

„Vom ajunge la o rată de absorbție de aproximativ 80% la sfârșitul acestui an, un an crucial deoarece este ultimul în care mai putem atrage fondurile alocate pentru perioada de programare 2007 – 2013. Avem deja un plan de acțiune, bazat pe continuarea măsurilor de simplificare și eficientizare pe care le-am aplicat încă de la începutul anului 2013, plan prin care răspundem inițiativei Task Force a Comisarului Corina Crețu”, a adăugat ministrul Fondurilor Europene. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.