Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Tineretului și Sportului: Autoritățile locale vor putea finanța sportul de...

Bucureşti: Ministrul Tineretului și Sportului: Autoritățile locale vor putea finanța sportul de performanță

DISTRIBUIȚI

135284 – 05032015 –  Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, susținute modificarea Legii Educației Fizice și Sportului în sensul elaborării unui cadru legislativ pentru a permite autorităților locale să sprijine sportul de performanță.

Reforma pe care am început-o are implicații în toate aspectele fenomenului sportiv românesc, iar o componentă majoră a acestei reforme este îmbunătățirea legislativă. O altă componentă importantă a reformei în sport este crearea bazei juridice prin care să putem implica autoritățile locale în sprijinirea financiară a activităților sportive de performanță” a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo.

Astfel, Guvernul României a adoptat în cadrul ședinței de Guvern din 4 Martie, două modificări la legea Educației Fizice și Sportului – 69/ 2000.

Potrivit modificărilor, cluburile si sportivii sunt obligaţi sa respecte regulamentele federatiilor si ale ligilor. Modificările fac referire la obligativitatea cluburilor, a asociațiilor sportive și a sportivilor profesioniști de a respecta normele și regulamentele sportive ale federațiilor sportive naționale cu privire la activitățile de selecție, pregătire, performanță și participarea la competiții interne și internaționale.

De asemenea, în modificari se prevede că prin Hotarare de Consiliu Local/ Judetean se pot finanta de la bugetul local/ judetean structurile sportive din sportul de performanta, sport care este de interes national si nu de interes general, in sensul Legii 350/ 2005 privind regimul finantarilor nerambursabile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.