Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Scandal la TVR Cluj

Cluj: Scandal la TVR Cluj

DISTRIBUIȚI

135463 – 12032015  – Conducerea studioului TVR Cluj a adresat PDG TVR, Stelian Tănase, si membrilor CA o scrisoare prin care se dezice de atitudinile antisemite ale jurnalistilor de la redactia minoritatii a TVR Cluj manifestate cu preponderenta fata de proiectul “Holocaust – 70 de ani”.

Un membru in CA al SRTV a declarat pentru Gazeta de Cluj ca Debreczeny Hajni, membra si ea in CA al SRTV din partea UDMR, face zi de zi presiuni asupra PDG al TVR, STELIAN TANASE, pentru infiintarea unei comisii alcatuita din membrii CA care sa analizeze oportunitatea prezentei TVR Cluj in comunitatile de romani din jurul granitelor tarii, precum si deplasarea la Auschwitz.

In scrisoarea, semnata de conducerea studioului TVR Cluj,se solicita solicit sprijinul pentru lamurirea unei situatii care poate pune institutia intr-o postura delicata.

In urma unor articole de presa in care s-au prezentat luari de cuvant ale unor salariati ai TVR Cluj avute in cadrul unei sedinte comune a sindicatelor, sedinta organizata la inceputul lunii februarie a acestui an, a reiesit ca Vig Emese Gelmarean, jurnalist tv senior al redactiei minoritati, ar fi criticat decizia conducerii TVR Cluj de a fi prezenti in Polonia, la marcarea a 70 de ani de la deschiderea portilor lagarului de la Auschwitz. Pozitia doamnei Gelmarean a generat in mediile vizate – organizatii care au drept scop monitorizarea antisemitismului – interpretari potrivit carora personalul TVR Cluj nu ar fi fost de acord ca televiziunea clujeana sa fie prezenta in Polonia, unde a realizat proiectul “Holocaust – 70 de ani” – proiect editorial care a marcat 70 de ani de la deportarea evreilor din Ardealul de Nord in perioada regimului hortyst”, se subliniază în scrisoarea publicată de Gazeta de Cluj .

Conducerea TVR Cluj subliniaza ca “singura deplasare a TVR Cluj in Polonia a fost doar cu acest prilej. De asemenea, conducerea TVR Cluj a informat colectivul in adunarea generala lunara de la inceputul lunii ianuarie, ca proiectul de la Auschwitz este integral acoperit din resurse financiare externe si ca nu vor fi afectate resursele interne ale TVR Cluj”.

De altfel, in urma acestor scandaluri, peste jumatate dintre membrii sindicatului reprezentativ din TVR Cluj au demisionat si s-au inscris in sindicatul de la Bucuresti, realizand foarte repede ca organizatia a fost atrasa intr-un joc care nu are nimic de-a face cu obiectivele sindicale.

De asemenea peste 10 jurnalisti din TVR Cluj s-au dezis de afirmatiile facute Vig Emese Gelmarean in cadrul respectivei sedinte de sindicat, solicitind si conducerii de sindicat sa se dezica public de afirmatiile acesteia prin care contesta prezenta TVR Cluj la Auschwitz. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.