Acasă Externe Israel: Partidul lui Netanyahu, căştigă parlamentarele din Israel

Israel: Partidul lui Netanyahu, căştigă parlamentarele din Israel

DISTRIBUIȚI

135582 – 18032015  –  Partidul Likud al premierului israelian Benjamin Netanyahu este marele invingator al alegerilor parlamentare anticipate desfasurate marti in Israel. Dupa numararea a 99% din voturile exprimate, Likud a obtinut 30 de mandate in Knesset. Uniunea Sionista a obtinut 24 de mandate, porivit Haaretz.com.

            S-a votat la 10.372 de sectii de votare in intregul Israel si 5.881.696 de israeliani cu varsta peste 18 ani au fost asteptati la urne.

            Lista Araba Unita (a etnicilor arabi din Israel, al treilea partid ca marime) se claseaza pe locul al treilea, cu 14 locuri in Knesset, urmata de formatiunea laica de centru Yesh Atid, cu 11 locuri, si de partidul Kulanu (centru), cu 10 locuri. Urmeaza Habayit Hayehudi (Caminul Evreiesc) cu opt mandate, Shas (ultraortodox) cu sapte, Iudaismul Unit al Torei cu sase, Yisrael Beiteinu cu sase si Meretz cu patru.

            Premierul israelian Benjamin Netanyahu a revendicat, marti seara, „o mare victorie” a partidului sau Likud in alegerile parlamentare anticipate din Israel.

„Impotriva oricarei asteptari: o mare victorie pentru Likud, o mare victorie pentru tabara nationala condusa de Likud, o mare victorie pentru poporul israelian”, a postat Netanyahu pe contul sau deTwitter.

            Prezenta la urne a fost de aproximativ 70 la suta dintre alegatori. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.