Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: ANI: Fost director al Agenţiei Naţionale de Cadastru, dat pe mâna...

Bucureşti: ANI: Fost director al Agenţiei Naţionale de Cadastru, dat pe mâna procurorilor

DISTRIBUIȚI

136353 – 27042015 – Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie penală de către Marius Arthur Ursu, fost director general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat cinci acte, constând în ordine și referate, prin care a numit-o pe soția sa ca membră a echipei de proiect cu titlul  „Proprietatea imobiliară – fundament pentru politici naționale și europene”, prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial (venituri de natură salarială) în sumă de 3.120 lei, de către soție.

Marius Arthur Ursu a încălcat, astfel, dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act […] prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său […] se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Ca urmare, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 București în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Marius Arthur Ursu a infracțiunii de conflict de interese. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.