Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: La loc comanda: Nu mai scad accizele la carburanți

București: La loc comanda: Nu mai scad accizele la carburanți

DISTRIBUIȚI
acciza_la_carburani

136348 – 27042015 – Cu toate că Guvernul a promis, accizele la carburanţi nu vor scădea cu până la 20 la sută anul viitor. În concluzie, nici preţul benzinei şi al motorinei nu va fi mai mic. Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, susţine că decizia a fost luată de senatorii din Comisia de Buget, care au eliminat din noul Cod Fiscal reducerea accizelor la carburanţi propusă de Executiv. ”Asta înseamnă pe buget un efort mai mic cu trei miliarde și ceva de lei, aproximativ”, a declarat Eugen Teodorovici.

Varianta noului Cod Fiscal trimisă de Guvern Parlamentului prevedea de anul viitor o reducere de până la 20 la sută a accizelor la carburanţi, o măsură care ar fi dus la scăderea preţului la pompă. Şi asta după ce în anul 2013 carburanţii s-au scumpit când a fost introdusă supraacciza de șapte eurocenti pe litru.

De asemenea, nici impozitul pe dividente nu va fi eliminat de anul viitor, a anuntat ministrul de Finanțe. ”În Senat s-a făcut un amendament și s-a propus o impozitare cu cinci la suta din 2016. Este totuși o sădere substanțială de la 16 la sută, cât e azi, la cinci la sută”, a mai spus ministul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.