Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Prefecții vor putea controla actele emise de șeful consiliului județean

București: Prefecții vor putea controla actele emise de șeful consiliului județean

DISTRIBUIȚI

136350 – 27042015 – Un nou proiect de lege se anunță ”cu cântec”. Potrivit acestuia, șefii de consilii județene vor pierde din ce în ce mai mult din putere. Acest proiect, propus de senatorul liberal Andrei Volosevici, dacă va deveni lege, va impune ca deciziile preşedinților de consilii judeţene să fie comunicate obligatoriu prefectului în cel mult cinci zile lucrătoare de la semnarea lor. De asemenea, prefectul va putea verifica şi actele administrative ale preşedintelui consiliului județean.

Proiectul modifică Legea administraţiei publice locale şi pe cea care reglementează instituţia prefectului, în sensul că acesta din urmă va putea verifica nu numai legalitatea actelor administrative ale primarilor, consiliilor judeţene sau locale, ci și pe cele ale preşedinților de consiliu județean.

Proiectul mai prevede că prefectul poate verifica şi măsurile întreprinse de primari şi de preşedinţii consiliilor județene şi a celor în care aceştia şi-au delegat atribuţiile şi poate sesiza organele competente în vederea stabilirii măsurilor necesare.

Volosevici a depus proiectul pe 22 aprilie şi acum documentul se află în consultare publică la Camera Deputaţilor. Practic, acest proiect supune controlului prefectului deciziile și actele administrative ale președinților de județ, reprezentantul Guvernului putând să le împiedice prin acțiunile sale. Cu alte cuvinte, șefii de consilii județene vor fi mai la mâna Executivului.

Rămâne de văzut care va fi reacția șefilor de consilii județene. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.