Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta: Nu ne lasă Uniunea Europeană să reducem TVA la...

Bucureşti: Premierul Ponta: Nu ne lasă Uniunea Europeană să reducem TVA la vin şi bere

DISTRIBUIȚI

136184 – 21042015 – Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca Guvernul pe care il conduce a intentionat reducerea TVA si la vin si bere, insa acest lucru este interzis de o directiva a Uniunii Europene. „Recunosc si imi asum aceasta vina, am vrut sa reducem TVA la 9 la suta si la produsele alcoolice neaccizate, mai pe romaneste, vinul si berea, dar a venit directiva Uniunii Europene. Ministerul de Finante ne-a aratat directiva care ne interzice acest lucru si, ne pare rau, am scos in ultimul moment din text”, a spus Ponta, potrivit Ziare.com.

Luni, social-democratii au sustinut, in sedinta BPN a partidului, ca Guvernul sa reduca TVA la 9 la suta la apa de consum, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, apreciind ca se poate face acest lucru in limita a 5 metri cubi de familie pe fiecare luna.

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, pe 7 aprilie, ca incepand cu 1 iunie TVA va scadea la 9 la suta pentru toate alimentele agroalimentare si bauturile nealcoolice.

„In urma discutiilor pe care le-am avut si cu Ministerul de Finante, cu BNR, cu FMI, cu Comisia Europeana, am luat decizia prin care, de la 1 iunie, absolut toate produsele agroalimentare din Romania vor avea o cota de 9 la suta. Aici se includ toate bauturile nealcoolice”, a declarat Victor Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.