Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sergiu Lucinschi sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile

București: Sergiu Lucinschi sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile

DISTRIBUIȚI

135761 – 01042015 – Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Rep. Moldova, Petru Lucinschi, va fi cercetat sub control judiciar în următoarele 60 de zile. Acest lucru înseamnă că omul de afaceri trebuie să se prezinte cu periodicitate la poliţia din Voluntari şi, timp de două luni, nu va putea să părăsească ţara.

Procurorii îl acuză pe Sergiu Lucinschi că a șantajat un om de afaceri să-i dea 4 milioane de euro în schimbul retragerii unei plângeri penale. În acelaşi dosar este implicat un procuror DIICOT, dar şi un ofiţer al aceleaşi instituţii, Constantin Comăneanu, care a fost arestat preventiv. Și ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop este anchetat în acest dosar.

Sergiu Lucinschi,  este acuzat că, în perioada decembrie 2014 – martie 2015,  cu complicitatea lui Radu Pricop și a procurorului DIICOT Tudoran Remus Jurj, a constrâns un om de afaceri să-i dea 4.000.000 euro ( o datorie fictivă) pentru a retrage plângerea penală formulată la DIICOT. În plus, Lucinschi jr. a promis victimei sale că va interveni pentru ridicarea unor sechestre și rezolvarea favorabilă a unor dosare. Pentru acest „ajutor”, Sergiu Lucinschi a primit dreptul de creanță asupra sumei de 2.000.000 euro, în forma unui contract fictiv de împrumut.

 Radu Pricop l-ar fi sprijinit în activitatea infracțională pe Sergiu Lucinschi, prin redactarea plângerii penale ce face obiectul unui dosar penal și prin formularea ulterioară a mai multor soluții nelegale, pentru remiterea sumei de 4.000.000 euro către fiul fostului preşedinte moldovean.

Procurorii mai spun că, în același context, Constantin Comăneanu, ofițer de poliție care se ocupa de acelaşi caz, a cerut omului de afaceri șantajat, prin intermediar, o sumă de bani, afirmând că poate influența modul de soluționare al dosarului. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.