Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Traian Băsescu: Nu sunt duşmanul justiţiei, ci al făţărniciei exprimată prin...

Bucureşti: Traian Băsescu: Nu sunt duşmanul justiţiei, ci al făţărniciei exprimată prin liderii ei”

DISTRIBUIȚI

136463 – 30042015 – Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca pozitia exprimata miercuri de CSM in ceea ce il priveste l-a „revoltat”, el mentionand totodata ca nu este „dusmanul justitiei, ci doar al fatarniciei exprimata prin liderii ei”. „Pozitia exprimata ieri de CSM in ceea ce ma priveste m-a revoltat. A fost prea mult pentru ca un om care a militat zece ani si o voi mai face inca zece in favoarea continuarii proceselor de consolidare si imbunatatire a functionarii justitiei”, a scris Traian Basescu pe Facebook.

El a adaugat ca nu este „dusmanul justitiei, ci doar al fatarniciei exprimata prin liderii ei”.

„In ultimele luni, se prezinta o justitie imaculata eludand realitatea si incercand sa se vanda romanilor perfectiunea sistemului. Aceasta perfectiune este o minciuna. Ea nu exista, chiar daca fata de 2004 s-au facut progrese uriase, preponderent pe zona de lupta anticoruptie. De fapt asta ma ingrijoreaza, tentatia de a crede ca s-a terminat procesul de reconstructie in justitie”, continua fostul presedinte.

Traian Basescu mai sustine ca „mai mult, oricine nu recunoaste perfectiunea este introdus in malaxorul de propaganda al Inspectiei Judiciare si al CSM si admonestat public pentru prejudicii aduse justitiei”.

„A trebuit sa suport admonestarile publice si exagerarile cat timp am fost presedinte. Nu sunt dispus sa fac acelasi lucru si acum, cand am devenit un cetatean oarecare ce beneficiaza de libertatea de exprimare. Ma gandesc doar la zecile de mii de fosti proprietari care au fost batjocoriti multi ani prin instante, fara a-si redobindi proprietatile, multi dintre ei fiind siliti sa-si vanda drepturile litigioase catre samsari. N-a contat ca era vorba de paduri, terenuri agricole, case sau terenuri prin marile orase. Mai mult, samsarii au fost serviti la cheie in procesele de restituire in instante spre deosebire de fostii proprietari. Oare nu asa a aparut un Stelu sau un clan Cirpaci? Oare de ce a trebuit sa inventam sisteme de retrocedare administrativa si acelea afectate de coruptie daca justitia ar fi functionat? Public se prezinta bilanturi cu arestati si condamnati in lupta anticoruptie si este foarte bine. Dar pe cand si un bilant cu daunele provocate de justitie in procesul de restituire al proprietatilor? Pe cand un bilant cu condamnarile la CEDO? „, mai scrie Basescu.

Fostul presedinte isi incheie postarea spunand ca „MCV trebuie sa continue”.

CSM si-a insusit, in sedinta de miercuri, mai multe rapoarte ale Inspectiei Judiciare (IJ) privind afirmatii facute de Traian Basescu si Elena Udrea, care au afectat prestigiul justitiei.

Plenul Consiliului a apreciat ca declaratiile lui Traian Basescu, dar si postarile Elenei Udrea „au depasit limitele admisibile ale discursului public politic si ale libertatii de exprimare”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.