Acasă Externe Agenda Europeana Bucureşti: Victor Ponta se întâlneşte la Strasbourg cu Martin Schulz şi Jean-Claude...

Bucureşti: Victor Ponta se întâlneşte la Strasbourg cu Martin Schulz şi Jean-Claude Juncker

DISTRIBUIȚI

136380 – 28042015 –  Prim-ministrul Victor Ponta efectuează astăzi o vizită de lucru la Strasbourg pentru o serie de întrevederi cu înalți oficiali europeni, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Premierul Ponta se va întâlni cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen și comisarii europeni Vera Jourova și Margrethe Vestager.

Victor Ponta va prezenta, în discuțiile cu oficialii europeni, evoluțiile în plan economic și măsurile recente adoptate de Guvernul României în domeniul economic și social și va avea totodată un schimb de vederi pe teme de actualitate de pe agenda europeană, cu accent pe Planul de Investiții Juncker, Uniunea Economică și Monetară, Uniunea Energetică și situația din vecinătatea estică, în perspectiva Summit-ului de la Riga din mai 2015.

O altă temă de discuție va viza prezentarea progreselor României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

De asemenea, vor fi abordate și aspecte privind ajutorul de stat în cadrul programului de asistență al Comisiei Europene pentru România.

La Strasbourg, premierul roman va avea întrevederi și cu membri ai Parlamentului European, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.