Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Canada: Regimul de vize Canadian se va îmbunătăți din 2016

Canada: Regimul de vize Canadian se va îmbunătăți din 2016

DISTRIBUIȚI

136246 – 22042015 – Intr-un mesaj trimis de premierul canadian Stephen Harper omologului sau Victor Ponta, seful Guvernului de la Ottawa a anuntat „noi masuri care vor imbunatati gestionarea intrarilor temporare in Canada”, printre care si „ridicarea cerintei de viza pentru multi cetateni romani”.

Mai precis, din 2016 Canada va implementa programul de Autorizare Electronica a Calatoriilor (eTA), ceea ce va insemna ca orice roman care in ultimii ani a primit o viza pentru Canada sau SUA va putea intra in Canada fara sa mai aplice pentru viza, ci va avea nevoie doar de eTA.

„O veste buna si mult asteptata pentru romanii care vor sa mearga in Canada! Premierul Stephen Harper mi-a comunicat relaxarea regimului de vize prin implementarea programului eTA (Electronic Travel Authorization) in 2016!”, a comentat premierul Ponta pe contul sau de Facebook.

„Canada va implementa in 2016 un program de autorizare electronica a calatoriilor (Electronic Travel Authorization — eTA). La scurt timp dupa implementarea eTA, cetatenii romani care au detinut o viza canadiana in ultimii 10 ani sau care au o viza temporara americana nu vor mai fi nevoiti sa solicite o viza canadiana. In schimb, ei vor avea nevoie doar de eTA, care este similara sistemului electronic de autorizare a calatoriei (Electronic System for Travel Autorization, ESTA) din SUA si, prin urmare, vor fi tratati la fel ca alti europeni care calatoresc in Canada fara a avea nevoie de viza. (…) Sper ca aceasta inovatie sa sporeasca si sa adanceasca legaturile economice si intre oameni deja puternice dintre natiunile noastre care nu vor face decat sa se dezvolte odata cu ratificarea si implementarea Acordului de liber schimb intre Canada si Uniunea Europeana”, se arata in mesajul lui Stephen Harper, citat de Cotidianul.

Premierul român a anunțat miercuri că regimul de vize pentru cetățenii țării noastre care doresc să meargă în Canada se va relaxa începând de anul viitor, odată cu introducerea programului Electronic Travel Authorization.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.