Acasă Uncategorized Canada: România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup

Canada: România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup

DISTRIBUIȚI

– 136158 – 20042015 – România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce a reuşit să învingă Canada cu scorul de 3-2. Este o victorie formidabilă pentru reprezentativa României, care n-a putut conta pe prezenta Simonei Halep, iar Irina Begu a suferit o accidentare în meciul de sâmbătă. România a avut-o însă pe Alexandra Dulgheru într-o formă de excepţie.

Alexandra_DulgheruDupă ziua de sâmbătă scorul era 1-1, însă duminică Andreea Mitu şi Alexandra Dulgheru au adus punctele care au asigurat calificarea României. Ultima a învins-o pe Francoise Abanda, scor 3-6, 7-5, 6-2.

În meciul decisiv, Francoise Abanda a luat primul set după ce a oprit-o pe Alexandra Dulgheru la trei game-uri cîştigate. Setul doi părea să curgă în acelaşi stil, însă românca a revenit de la 2-4 şi a reuşit să câştige setul în tie-break. În setul decisiv, Alexandra a acoperit foarte bine terenul şi a înghesuit-o pe Abanda, care a pierdut meciul şi i-a adus României o calificare în Grupa Mondială. Canada va merge în Grupa Mondială II.

România a început perfect ziua decisivă de la Fed Cup împotriva Canadei şi a preluat conducerea pe tabelă. Andreea Mitu, locul 104 WTA, a jucat în locul accidentatei Irina Begu şi a învins-o pe Eugenie Bouchard (locul 7 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-1.

Primul set a fost echilibrat, însă la scorul de 4-4, Bouchard şi-a făcut serviciul după care a reuşit să-i ia un break Andreei. Setul doi a fost identic cu primul, însă de această dată câştigătoare a fost românca. Setul decisiv a avut o singură jucătoare şi aceea a fost Andreea Mitu, care nu i-a dat nici o şansă nord-americancei.

În ultimul meci al confruntării, Andreea Mitu și Raluca Olaru au fost învinse de Gabriela Dabrowski și Sharon Fischman, scor  1-6, 6-4, 5-10. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.