Acasă Nord-Est Iasi Percheziţii la “Academia Infractorilor Români”

Percheziţii la “Academia Infractorilor Români”

DISTRIBUIȚI

136285 – 23042015 –  Procurorii DIICOT efectueaza 52 de perchezitii in judetul Neamt si la Penitenciarul Iasi in legatura cu o grupare specializata in furturi din magazine de lux din mai multe state, liderul fiind interlopul Adrian Botez, aflat in penitenciar pentru ca a incercat sa-l asasineze pe Dumitru Mironescu, sustin surse judiciare, potrivit Hotnews.ro.

Purtatoarea de cuvant a DIICOT a declarat ca jafurile aveau loc atat ziua cat si noaptea, fiind folosite inclusiv coctailuri Molotov.

Potrivit acesteia, furturile au fost comise in mai multe tari europene, precum Belgia, Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda sau Andorra. Produsele jafurilor, inclusiv un Rolls Royce mov, au fost aduse in Romania.

Niciun atac nu dura mai mult de 60 de secunde, a spus reprezentanta DIICOT, care  a explicat ca un membru al gruparii statea la usa pentru a nu se depasi acest timp.

Aceasta a dezvaluit ca in „Academia Infractorilor Romani” functiona legea omerta: „liderul gruparii era asigurat de tacerea celor implicati”. Cand cineva era arestat, se comunica prin scrisori trimise familiei in limbaj codificat.

Membrii gruparii respectau reguli stricte stabilite de sefi. „Erau spalati pe creier”, a spus reprezentanta DIICOT.

Gruparea era organizata dupa reguli militare iar liderul este Adrian Botez, care a infiintat Academia Infractorilor Romani. El conducere reteaua din penitenciar, fiind cel care a fost eliberat anul trecut din greseala, insa ulterior a fost prins, avand de executat o condamnare de 10 ani de inchisoare pentru tentativa de omor asupra lui Mironescu.

Valoarea furturilor depaseste 10 milioane de euro. Potrivit surselor, doar in cazul unei spargeri, anul trecut, la o bijuterie de lux din Marea Britanie s-au furat bunuri de 1,2 milioane de lire.

Aceleasi surse sustin ca, in Academie, au fost recrutati peste 100 barbati. Membrii gruparii aveau un cod de conduita al infractorului scris, aprobat de „comandantul suprem”, Adrian Botez, care cuprindea indicatii cum sa scape de anchetatori.

Suspectii foloseau case conspirative din Bucuresti pentru antrenamente.

În acest caz, prejudiciul este estimat la 10.000.000 de euro.  – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.