Acasă Uncategorized Bucureşti: UNRP: Parlamentarului incompatibil să-i înceteze, implicit, mandatul

Bucureşti: UNRP: Parlamentarului incompatibil să-i înceteze, implicit, mandatul

DISTRIBUIȚI

B136169 – 20042015 – Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a afirmat, luni, la iesirea de la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, ca trebuie schimbat codul electoral si stabilite „proceduri clare ca justitia sa nu fie subordonata”.

El a subliniat ca e nevoie de consens national, iar acesta „presupune cooperare, uneori si compromisiuri, pentru putere si opozitie”.

SIGLE_unpr„UNRP intelege constructiv partea sa de responsabilitate in ceea ce priveste consensul national. (…) Il sprijinim in mod neconditionat pe presedintele Iohannis, mai ales in actulul context international”, a punctat acesta.

La randul sau, deputatul Eugen Nicolicea, ministru pentru relatia cu Parlamentul, a adaugat ca „UNPR se tine de cuvant si pune in practica ceea ce agreeaza si pentru care isi da cuvantul in intalnirile cu partenerii, iar presedintele e un partener pe care il sustinem”.

Nicolicea a mai afirmat ca in ceeea ce priveste integritatea si imunitatile, UNPR a propus ca „parlamentarului care este incompatibil sa ii inceteze mandatul fara vot in parlament” si a cerut termene clare si scurte de ridicare a imunitatii, care au fost deja adoptate in statutul deputatilor si senatorilor.

De asemenea, UNPR sustine ridicarea imunitatilor cu „majoritati mici”, adica majoritatea parlamentarilor prezenti la sedinte.

Totodata, UNPR „sprijina consensul degajat in parlament” cu privire la listele electorale si votul pentru diaspora.

„Saptamana viitoare incheiem aceasta discutie, speram ca pana in iunie sa fie adoptata si legea alegerilor parlamentare”, a mai afirmat el. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.