Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CNAS: Cardul de sănătate este obligatoriu

Bucureşti: CNAS: Cardul de sănătate este obligatoriu

DISTRIBUIȚI

137141  – 29052015 – Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță că utilizarea cardului național de sănătate nu a fost amânată și este obligatorie. ”Începând cu data de 1 mai, cardul de sănătate a devenit unicul instrument de validare și decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate pentru asigurații care au intrat în posesia lui. Faptul că astăzi aproximativ 70% din serviciile medicale sunt validate cu cardul, demonstrează că sistemul este funcțional”, potrivit unui comunicat al CNAS.

CNAS precizează că pentru până în jurul datei de 1 august, românii asigurați care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate sau din diverse motive nu îl pot prezenta, vor primi servicii medicale în bază verificării calității de asigurat în aplicația de pe site-ul CNAS.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate monitorizează toate serviciile acordate în afară sistemului cardului de sănătate și încearcă să identifice motivele pentru care cardul de săănăătate nu a fost utilizat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.