Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Criza românului răpit: Posibilă întâlnire Ponta-Iohannis

Bucureşti: Criza românului răpit: Posibilă întâlnire Ponta-Iohannis

DISTRIBUIȚI

136842 – 19052015 – Situatia romanului rapit in Burkina Faso este gestionata de celula de criza de la nivelul Ministerului de Externe, care va transmite si toate comunicarile publice, a precizat premierul Victor Ponta, care a dat de înțeles că va discuta cu președintele pe acest subiect. Prim-ministrul a refuzat angajarea într-o discuție privind demersurile sau eventualele negocieri derulate de autoritățile române în legătură cu românul răpit, amintind că există proceduri de comunicare în situațiile de criză.

„Ce să negociez? „, a întrebat Ponta, iar după ce presa i-a explicat că se referă la românul răpit, premierul a adăugat: „Vreau să comunice celula de criză, să nu răspund la întrebări ciudate”.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, se întoarce în țară în urma informațiilor apărute în presă despre românul răpit în Burkina Faso, au anunțat televiziunile de știri, cu referire la surse diplomatice.

Ministrul Aurescu se află la reuniunea Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei.

Gruparea jihadistă salafistă din Sahel al-Mourabitoun afirmă într-o înregistrare audio difuzată de agenția mauritană Al-Akhbar că-l deține pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie și „îndeamnă Guvernul român să acorde atenție serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului”, relatează Voice fo America.

Românul, ofițer de securitate într-o mină de mangan din Tambao, în nordul Burkina Faso, în apropiere de frontiera cu Nigerul și Mali, a fost răpit la începutul lunii aprilie de persoane înarmate care purtau turbane, o răpire care nu a făcut anterior obiectul niciunei revendicari considerate credibile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.