Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Săptămâna Europeană a Tineretului 2015

Bucureşti: Săptămâna Europeană a Tineretului 2015

DISTRIBUIȚI

136549 – 06052015  – Săptămâna 4-10 mai 2015 este dedicată, în România, tinerilor şi activităţilor de tineret, cu ocazia celei de-a 7-a ediţii a Săptămânii Europene a Tineretului (SET). Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), instituţia care gestionează programul european Erasmus+ în România, coordonează această ediţie a SET, ediţie a cărei temă principală la nivel european este încurajarea şi sprijinirea tinerilor în vederea participării la viaţa societăţii civile şi a implicării pe piaţa forţei de muncă.

Între 27 aprilie și 10 mai sunt organizate sute de evenimente la nivel european, de la concerte la conferințe pentru tineret.

Comisia Europeană organizează, la Bruxelles, o serie de evenimente dedicate tineretului, printre care: o dezbatere politică la nivel înalt, la care va participa comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Tibor Navracsics (6 mai); ceremonia pentru decernarea premiilor pentru proiecte de tineret de succes (6 mai); lansarea strategiei de includere şi diversitate (7 mai). Detalii despre evenimentele organizate la nivel european sunt disponibile pe Portalul european pentru tineret.

Peste 40 de Laboratoare de idei (Ideas Labs) au avut loc de la începutul acestui an, în 30 de țări europene, printre care şi România, la care au participat 600 de tineri. Laboratoarele au creat spaţii în care tinerii s-au întâlnit şi au discutat despre problemele care le afectează diferite zone ale vieţii şi activităţii lor, au identificat soluţii şi au propus modalităţi de punere în aplicare a acestora. Ideile din laboratoare pot fi votate până pe 30 iunie 2015.

În România sunt organizate, în perioada 4-10 mai, peste 100 de evenimente dedicate tinerilor, în 29 de judeţe din ţară. Toate evenimentele sunt descrise pe site-ul programului Erasmus+ în România, în secţiunea dedicată evenimentului.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene  pentru educaţie, formare, tineret şi sport şi va fi implementat în perioada 2014-2020. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret. Erasmus+ va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de Euro. Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se 2 milioane de studenţi din învăţământul superior, 650 000 de ucenici şi de elevi din învăţământul profesional, precum şi peste 500 000 de tineri implicaţi în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.