Acasă Externe Premierul Ponta a făcut o ofertă la Qatar Airways pentru salvarea Tarom

Premierul Ponta a făcut o ofertă la Qatar Airways pentru salvarea Tarom

DISTRIBUIȚI

136480 – 04052015 –  Victor Ponta i-a prezentat directorului general al Qatar Airways o ofertă de investiţii pentru Aeroportul Otopeni şi compania Tarom. Aceeaşi discuţie o va purta zilele următoare şi cu cei de la Emirates și Etihad, informează B1 TV.

”M-am văzut și am discutat la nivel politic cu CEO de la Quatar Airways, informându-i și de dorința nostră de a lista Aeroportul București Otopeni, de a restuctura și a salva Taromul. Vreau să procedăm la o listare care înseamnă capital privat care va rămâne în companie”, afirmă Ponta.

Şeful Executivului a purtat deja discuţii cu directorul general al Turkish Airlines.

Premierul vrea neapărat să găsească un partener pentru a salva Tarom-ul, care are pierderi financiare mari.

”Pot doar să vă spun că în București, în urma vizitei președintelui, am avut o întâlnire cu CEO de la Turkish Airlines și mâine și poimâine vom discuta la nivelul cel mai înalt cu conducerea Emirates și Etihad pentru că avem o companie pe profit și se poate dezvolta foarte bine. Mă refer la Aeroportul București și avem o comanie care e pe pierdere, Tarom, și cred că România poate fi un hub regional pentru marile companii din regiune”, a mai zis premierul.

La întoarcerea din vizita din Qatar, premierul a decis ca primul lucru pe care îl va face, va fi să numească un ataşat comercial şi unul pentru muncă.

”Am constat că nu știm să ne organizăm, să ne promovăm propriile interese. Aici la Doha nici măcar nu avem un atașat comercial. De asemenea, un atașat pe muncă, sunt peste 2.500 de români care lucrează în diverse companii și noi nu avem pe cineva care să îi sprijine”, a conchis Victor Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.