Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Chiliman s-a autosuspendat de la conducerea PNL

Bucureşti: Chiliman s-a autosuspendat de la conducerea PNL

DISTRIBUIȚI

137886 – 26062015 – Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, că s-a autosuspendat din funcția de prim-vicepreşedinte al PNL, dar și din cea de copreședinte al filialei PNL Sector 1. “M-am autosuspendat atât din funcția de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, cât și din funcția de copreşedinte al filialei PNL Sectorul 1″, scrie Chiliman.

Edilul își argumentează decizia prin dorința de a nu afecta imaginea Partidului Național Liberal. Totodată, acesta afirmă că are încredere în justiție și consideră că va avea parte de un proces echitabil.

„Decizia mea este dictată de dorința ca implicarea mea într-un dosar penal să nu afecteze imaginea Partidului Național L!iberal, dar și de convingerea că decența și bunul-simț trebuie să guverneze viața publică și comportamentul politicienilor. Am încredere în Justiţie, am convingerea că voi beneficia de un proces echitabil și îmi voi susține dreptatea în fața procurorilor și a judecătorilor. Dreptatea se dezbate în fața magistraților, și nu pe ecranul televizorului”, adaugă Chiliman.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, rămâne sub control judiciar, potrivit deciziei luate joi de Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia este definitivă.

Chiliman este cercetat în control judiciar pentru 60 de zile și are obligația de a se prezenta de două ori pe săptămână la secția de poliție.

El este acuzat că în perioada 2006-2015 a atribuit contracte în mod preferențial unei firme care trebuia să plătească comisioane către primar, dar și către angajați ai primăriei. Chiliman este acuzat de trafic de influenţă, iar prejudiciul din dosar a fost stabilit la 670 de milioane de euro. – PROMPT MEDIA 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.