Acasă Politic București: Ministru al Fondurilor Europene: Nu există nicio scuză dacă în 2020 nu...

București: Ministru al Fondurilor Europene: Nu există nicio scuză dacă în 2020 nu avem un grad de absorbţie de 100%

DISTRIBUIȚI

137743 – 22062015  – Marius Nica, noul ministru al Fondurilor Europene, susține că România nu are nicio scuză dacă şi în noul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene nu va avea o absorbţie a fondurilor de 100%. Pentru exerciţiul 2007-2013, gradul de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la 58,16%. În luna viitoare vor fi aprobate programele operaţionale pentru perioada 2014-2020, cu excepţia celui de pescuit.

            „Practic, la nivelul lunii iulie, România va avea toate programele aprobate şi vă spun, nu există nicio scuză dacă în 2020 nu avem un grad de absorbţie de 100%, fiindcă pornim cu acelaşi start cu toate statele Uniunii Europene. Nu sunt state care au cheltuit bani deja pe programul 2014-2020, sunt state care au primit acele avansuri în urma aprobării programelor, avansuri pe care le-a primit şi România la Ministerul Finanţelor după aprobarea programelor şi pe care le va primi şi după aprobarea Programului Operaţional Infrastructură Mare şi a celui Regional„, a declarat luni Nica într-o conferinţă pe tema fondurilor europene, citat de România Liberă.

            El a arătat că, pentru programul 2014-2020, au mai rămas până în prezent două programe de aprobat, Programului Operaţional Regional, pentru care s-ar putea primi aprobarea de la Comisia Europeană în această săptămână, precum şi Programul Operaţional Infrastructură Mare, transmis oficial la Bruxelles şi pentru care se aşteaptă aprobarea în perioada 1-15 iulie.

            „Asta înseamnă că România va avea toate programele aprobate, cu excepţia celui de pescuit, care are valoare financiară ceva mai mică, ar putea fi aprobat undeva în septembrie, înţeleg de la colegii de la Ministerul Agriculturii”, a mai spus ministrul.

Nica a punctat că autorităţile au în vedere simplificarea, pentru exerciţiul 2014-2020, simplificarea, fiind unul dintre aspectele solicitate şi de Comisia Europeană, cu privire la procedurile de cost simplificat.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.