Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul s-a dus la Preşedintie

Bucureşti: Premierul s-a dus la Preşedintie

DISTRIBUIȚI

137324  – 05062015 –Premierul Victor Ponta a ajuns în jurul orelor 12.30 la Palatul Cotoceni, dupa ce dimineata a fost audiat de procurorii anticoruptie, iar ulterior DNA a anunat ca seful Guvernului este urmarit penal in dosarul Turceni-Rovinari in care este implicat si senatorul PSD Dan Sova.

Acuzatiile impotriva lui Ponta vizeaza activitatea sa anterioara de avocat, mai exact de reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, in dosarul privind fapte de coruptie savarsite la companiile energetice Turceni si Rovinari in legatura cu incheierea unor contracte de asistenta juridica, potrivit DNA.

Victor Ponta este suspectat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor.

Procurorii anticoruptie arata ca, printre altele, premierul a falsificat 16 acte prin metoda „copy-paste” din documentele altor avocati, ce sustin ca nu au lucrat niciodata cu premierul.

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea,  a declarat ca premierul nu are de ce sa-si dea demisia. In plus, Firea considera ca este mai mult decat suspect ca DNA l-a chemat pe Victor Ponta la audieri chiar in ziua in care opozitia a depus o motiune de cenzura.

„Sincer, mi se pare foarte suspect faptul ca domnul Victor Ponta este chemat la DNA tocmai in ziua in care este depusa motiunea de cenzura a celor din PNL. Este cel putin ciudat acest intreg caz. Institutiile, in repetate randuri, au precizat ca nu exista nicio problema”, afirma Firea intr-un comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.