Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Tabere pentru elevi şi tineri români din afara graniţelor

Bucureşti: Tabere pentru elevi şi tineri români din afara graniţelor

DISTRIBUIȚI

137964 – 30062015  – Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, participă astăzi la Sulina, la deschiderea Programului de Tabere ARC, destinat elevilor şi tinerilor români din afară graniţelor.

Programul „ARC” a fost iniţiat în anii ’90. În perioada 2009 – 2014 s-a derulat în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. În cadrul acestui program au fost organizate tabere la care au participat  anual aproximativ 2.000 de etnici români din afara graniţelor.

Programul urmăreşte conştientizarea apartenenţei la identitatea culturală română, aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească, promovarea educaţiei în limba română, dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română şi mijlocirea contactului între etnicii români din diferite ţări.

Programul „ARC” a reuşit să reunească elevi, tineri, studenţi şi profesori însoţitori români din ţările aflate în jurul graniţelor, Balcanidar şi din ţări precum Italia, Grecia, Canada, Orientul Mijlociu și Africa.

Programul se adresează copiilor şi tinerilor care îşi asumă în mod liber identitatea culturală română – persoane de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc, care locuiesc în afara frontierelor României, denumite „români de pretutindeni”, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.