Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Voiculescu a pierdut definitiv procesul cu Băsescu

Bucureşti: Voiculescu a pierdut definitiv procesul cu Băsescu

DISTRIBUIȚI

137360  – 08062015 –  Dan Voiculescu a pierdut, luni, definitiv, procesul pe care i l-a intentat in 2012 fostului presedinte Traian Basescu. Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu după ce acesta a declarat, în 5 iulie 2012, în plenul Parlamentului, că „unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu” a afimat că trebuie controlată justiţia, şeful statului precizând că Parlamentul nu va putea întoarce instituţiile la modul de supunere din 2000-2004. Voiculescu a considerat afirmaţiile lui Traian Băsescu defpimptoare şi l-a dat în judecată pe preşedintele pe atunci în funcţie, fără a-i cere daune materiale, ci cerând doar ca acesta să admită că a minţit.

După ce Judecătoria Sectorului 5, unde a fost introdusă acţiunea, i-a dat în parte câştig de cauză lui Dan Voiculescu, stabilind că afirmaţia are un caracter ilicit, dar este una 2de interes general, public, politic”, decizia a fost atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti. Această instanţă a admis apelul formulat de Traian Băsescu, iar decizia a fost atacată ulterior de Dan Voiculescu la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care de asemenea i-a dat câştig de cauză fostului preşedinte.

CAB a respins luni cererile privind retractarea în mod public a celor spuse atunci de Traian Băsescu şi publicarea hotărârii definitive pronunţate în cauză.

Decizia CAB este irevocabilă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.