Acasă Externe Rusia: Gazoduct cu finanţare rusească pe teritoriul Greciei

Rusia: Gazoduct cu finanţare rusească pe teritoriul Greciei

DISTRIBUIȚI

 137723  – 19062015  – Ministrul energiei din Rusia şi omologul său grec au semnat un acord premergător pentru construirea unui gazoduct cu finanţare rusească pe teritoriul Greciei, potrivit Radio România Actualităţi. Memorandumul prevede înfiinţarea unei companii cu participare egală, care ar urma să pună în aplicare proiectul până în 2019.

Conducta este de fapt o prelungire a gazoductului ruso-turc Turkish Stream, pentru care nu există încă acordul autorităţilor de la Ankara.

În memorandum, conducta ruso-greacă este denumită pentru prima dată gazoductul sud-european.

Semnarea a avut loc în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, în contextul participării la această manifestare a premierului elen, Alexis Tsipras, ce urmează să aibă, astăzi, convorbiri cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

După cum a declarat Alexander Novak, capacitatea gazoductului ruso-grec va fi de 47 de miliard ede metri cubi pe an, construcţia urmând să se desfăşoare în perioada 2016-2109, costul proiectului fiind estimat la două miliarde de euro.

Memorandumul prevede înfiinţarea unei societăţi mixte ruso-elene care va asigura realizarea şi exploatarea proiectului, astfel încât, a subliniat ministrul rus, proprietarul gazoductului va fi nu Gazprom, ci băncile de investiţii cofondatoare ale societăţii mixte. Alexander Novak a declarat că în faza iniţială proiectul va fi finanţat de Rusia. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.