Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Se dorește reînscrierea Partidului Comunist Român

Se dorește reînscrierea Partidului Comunist Român

DISTRIBUIȚI

137740 – 22062015  – A trecut doar o lună de la schimbarea legii partidelor politice, orice român putând înființa o formațiune cu minimum trei membri, și au fost depuse în instanţă actele pentru înfiinţarea a şapte partide.

Printre partidele în proces de înfiinţare este şi Partidul Comunist Român. Preşedintele Constantin Rotaru a depus la Tribunal lista fondatorilor, trei la număr, cum prevede actuala lege. El crede, însă, că va avea în curând sute de mii de susţinători, pentru că a fost votat la Preşedinţie, toamna trecută, de 29.000 de oameni. Rotaru vrea să refacă PCR încă din 2010, doar că abia acum îndeplineşte condiţiile cerute de lege.

”Justiţia din România nu a făcut altceva 25 de ani decât să nu dea posibilitatea creării Partidului Comunist Român. Dacă noi reuşim, aş putea spune că salvăm democraţia în România”, a spus Constantin Rotaru, citat de Digi24.ro.

De noua lege a profitat şi Monica Macovei, care a depus actele pentru înfiinţarea Partidului M10. Certat cu Daniel Constantin, şi Dan Voiculescu îşi face partid nou, prin intermediari: Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal (PPU-SL). Urmează să apară pe scena politică Partidul pentru Argeş şi Muscel, Partidul Ecologist Socialist Român precum şi Partidul pentru Dezvoltare şi Progres Social. PROMPT MEDIA

foto:cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.