Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: 155 de ani de la înfiinţarea Regimentului 30 Gradă “Mihai Viteazul”

Bucureşti: 155 de ani de la înfiinţarea Regimentului 30 Gradă “Mihai Viteazul”

DISTRIBUIȚI

138008 – 01072015  – Premierul interimar Gabriel Oprea şi preşedintele Klaus Iohannis au participat miercuri la manifestările dedicate aniversării a 155 de ani de la înființarea Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul”, prima unitate de gardă din Armata Română modernă.

La ceremonialul militar au mai fost prezenți ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, secretari de stat, șefi de armă, precum și alte oficialități, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

“Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul este o structură cu totul specială a Armatei Române. Însuși numele pe care îl poartă, al marelui domnitor Mihai Viteazul este o dovadă a faptului că unitate este una de elită. O unitate care de-a lungul vremii și-a atras admirația tuturor românilor prin modul exemplar în care și-a îndeplinit misiunile încredinţate, în special cu ocazia ceremoniilor oficiale. Ca militar al Armatei Române am o deosebită admirație pentru ceea ce înseamnă Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul. Mulți dintre români vă cunosc de la ceremoniile la care luați parte: Ziua Națională a României, Ziua Imnului, Ziua Drapelului. Vă respectăm pentru ceea ce reprezentați în cadrul Armatei Române și pentru că ne încărcați sufletește de bucurie și patriotism atunci când vă vedem defilând pentru România. Oriunde, simpla dumneavoastră prezență emană patriotism, demnitate și, nu în ultimul rând, mândrie națională”, a spus premierul interimar în alocuţiunea susţină în cadrul evenimentului.

În cadrul ceremoniei a fost decorat Drapelul de Luptă al unităţii cu Ordinul naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler și a fost dezvelită o statuie a domnitorului Mihai Viteazul. Totodată, veteranilor de război şi cadrelor militare care au făcut parte din această unitate le-au fost acordate distincții, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

foto:mai.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.