Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Joi, ședinţă CSAT. Premirul lipseşte

Bucureşti: Joi, ședinţă CSAT. Premirul lipseşte

DISTRIBUIȚI

 138751 – 29072015 – O nouă şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) va avea loc joi, de la orele14.00, la Palatul Cotroceni., în lipsa lui Victor Ponta, anunţă Realitatea Tv. Întrucât Victor Ponta se află în concediu până pe 9 august, atribuțiile i-au fost delegate vicepremierului Gabriel Oprea.

Este a doua şedinţă a CSAT la care premierul nu participă. Premierul Victor Ponta a infirmat, marți seară, la un post de televiziune, informația potrivit căreia va pleca, miercuri dimineață, în Turcia, pentru a se opera a doua oară la genunchi. În schimb, a anunțat că va pleca în concediu de odihnă cu familia, până pe 9 august.

„Plec în concediu, mă întorc duminică, pe 9 august. E concediu de odihnă cu familia, mă duc în afara țării. Nu mă duc acum la niciun control în Turcia. E un lucru pe care-l vor decide medicul din România, domnul Codorean și cu medicul care m-a operat, din Turcia, undeva la sfârșitul lunii august, în funcție de cum evoluează recuperarea. Plec în concediu cu soția și cei doi copii”, a declarat premierul, marți seară, într-o intervenție telefonică la postul B1Tv, întrebat dacă, miercuri, va pleca la un nou control medical în Turcia, pentru o nouă intervenție chirurgicală la genunchiul la care a fost operat, potrivit Agerpres.

„Plec în afara țării, dar nu în Turcia și plec cu soția și cu copiii și sper să nu văd niciun medic în următoarele 10 zile că am văzut destui medici în ultima perioadă”, a mai spus Ponta.

Despre faptul că presa va critica plecarea sa în concediu în străinătate, așa cum s-a comentat și în cazul președintelui Klaus Iohannis, premierul a replicat:

„Îmi asum. Având în vedere că o să fie fericiți Irina și Andrei îmi asum criticile. Sunt total conștient, mi-am asumat acest lucru. Dar, numai o secundă, nu plătește Guvernul sau statul român pentru asta”, a completat premierul.

Pe 9 iunie, Klaus Iohannis a condus o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, ce începe la Palatul Cotroceni, la ora 15.00.

A fost prima ședință CSAT după ce președintele Iohannis a cerut demisia premierului, în urma știrii că Victor Ponta este urmărit penal. Defrişările ilegale ale fondului forestier naţional au reprezentat una dintre temele fierbinţi de pe agendă, pe lângă subiecte ce vizează Strategia Naţională de Apărare a Ţării, precum programul de înzestrare a Forţelor Aeriene cu avioane multirol, evoluţiile din Ucraina sau „Rep. Moldova în noua ecuaţie regională”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.