Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministerul Mediului a trimis la Parchet rapoartele de control la păduri

Bucureşti: Ministerul Mediului a trimis la Parchet rapoartele de control la păduri

DISTRIBUIȚI

 138786 – 30072015 – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) anunţă că a transmis rapoartele de control care vizează activitatea mai multor operatori din sectorul forestier către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia a fost luată în vederea efectuării de cercetări specifice care să stabilească dacă aspectele prezentate întrunesc elementele constitutive ale unor infracțiuni.

            MMAP reaminteşte că, în urma apariției în presă a mai multor articole care vizează posibile nereguli produse în sectorul forestier, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu a decis efectuarea, în perioada 7 mai 2015 – 12 iunie 2015, un amplu control atât la S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L. Sebeș , S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L Rădăuți, precum și la sediile sau punctele de lucru ale principalilor furnizori de materiale lemnoase către operatorul economic mai sus amintit.

            Scopul controalelor a fost verificarea respectării prevederilor legale  referitoare la proveniența, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialelor lemnoase, inclusiv importul acestora.

            MMAP precizează că, în urma verificării stocurilor fizice declarate și a înregistrărilor contabile, s-au identificat o serie de nereguli, după cum urmează: suspiciuni privind existența mai multor operatori economici care au furnizat material lemnos fără proveniență legală, rezultat din tăieri ilegale; inadvertențe privind modul de recepție și înregistrare a materialelor lemnoase;

recepționarea de material lemnos fără a fi raportat în SUMAL; existența de material lemnos recepționat cu documente din care nu rezultă clar proveniența; diferențe între cantitățile de masă lemnoasă înscrise în avizele de însoțire și cantitățile de masă lemnoasă recepționate; raportarea în SUMAL, de către diverși agenți economici, a unor avize de însoțire fictive.

            MMAP mai precizează că nu poate furniza alte detalii din rapoartele de control până la finalizarea anchetei de către procurori. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.