Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ponta simte că apele sunt din ce în ce mai tulburi

Bucureşti: Ponta simte că apele sunt din ce în ce mai tulburi

DISTRIBUIȚI

138557 – 23072015 – Victor Ponta a vorbit miercuri seara despre sedinta de miercuri a Comitetului Executiv Național al PSD și despre deciziile luate în cadrul acesteia.

            Premierul a spus, la B1 Tv, că “s-a decis ca până la sfârșitul anului să fie Congres. În urma demisiei mele s-a decis ca președintele interimar să fie Liviu Dragnea. A fost un vot foarte clar, Liviu e președinte interimar până la Congres”. .

            “Sigur că de maine, aceeași care astăzi îl îndemnau să candideze, o să-l facă praf, dar Liviu e mare, a văzut politică și știe la ce să se aștepte, iar noi îl vom ajuta să reziste”, opineaza premierul, care a mai spus ca nu mai are in vedere o noua cadidatura pentru presedintia partidului.

            Ponta nu consideră că votul de miercuri, în condițiile în care o susținea pe Rovana Plumb, este o înfrângere: “Din punctul meu de vedere nu e o înfrângere. Dacă asta dă satisfacție propagandei e bine, eu mă bucur. Important e că Liviu Dragnea a obținut un vot foarte clar și cei care nu l-au votat, îl vor sprijini”.

            Șeful Guvernului a recunoscut că nu a votat în CEx: “Nu am mai apucat. Am fost la o întâlnire la aeroport, m-am văzut cu domnul Tusk, președintele CE. Însă mi-am exprimat poziția. Cu votul meu sau fără votul meu nu se schimba nimic”.

            Despre faptul că social democrații au de miercuri un președinte interimar condamnat, Ponta spune că “PSD e liber să aleagă pe cine vrea, iar el a fost alegerea”.

            Despre demisia sa de la conducerea PSD, Ponta spune că nu a plecat din cauza începerii urmăririi penale pentru fapte de corupție, ci există trei motive.

            “Devenisem ținta irațională a tuturor ofițerilor, PNL-iștilor. La un moment dat acest atac afecta și partidul” este primul motiv.

            Al doilea face referire la guvernare:  “Rezultatele guvernării sunt foarte bune. Eu vreau să-mi termin un mandat de cinci ani cu creștere economică, investiții”.

            În al treilea rând, premierul a spus că “nu mai aveam timpul și energia. Nu am mai fost de mult timp la ședințele de partid. Liviu are această energie, are și timpul necesar. Îi poate mobiliza foarte bine pentru alegerile locale”.

            “Eu sunt prim-ministru și nu o să-mi dau demisia nici când își pune Gorghiu polalele în cap, nici când nu știu ce…. . O să fiu prim-ministru până când coaliția mă susține. La o oră după ce au o soluție mai bună, le mulțumesc, ne aplaudăm, rămânem prieteni și mergem mai departe”, a precizat Ponta. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.