Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: UE recomandă ca șoferii să dețină Cartea de Salvare la Bord

București: UE recomandă ca șoferii să dețină Cartea de Salvare la Bord

DISTRIBUIȚI

138077 – 03072015  – UE recomandă ca șoferii să dețină Cartea de Salvare la Bord atunci când se deplasează. În Europa, in special in Germania, aceasta carte este deja folosita. Daca ar fi in toate masinile, 2.500 de oameni ar fi salvati in fiecare an in Uniunea Europeana, spun autoritatile.

            Cartea reduce cu 30% timpul de descarcerare. Legea ii obliga pe producatorii auto sa publice pe site-urile lor cartile de bord pentru toate modelele produse. Le puteti gasi pe toate in acelasi loc, pe site-ul Automobil Clubul Roman. Din pacate, masinile mai vechi nu au acest document.

            Cartea de salvare la bord este o simpla foaie A4, pe care dupa ce o descarcati de pe internet, o impaturiti si o puneti la parasolar, dupa aceasta sa lipiti si un abtibild de la Automobil Clubul Roman care o sa le arate salvatorilor ca aceasta carte exista la bordul masinii.

            Abtibildul poate fi luat de la reprezentantele Automobil Clubul Roman. Toate acestea sunt gratuite, iar prezenta cartii in masina este deocamdata o recomandare din partea autoritatilor. –  PROMPT MEDIA

foto:auto-bild.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.