Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Trei români, repatriaţi la cerere din Siria

Bucureşti: Trei români, repatriaţi la cerere din Siria

DISTRIBUIȚI

 138200 – 08072015  – Ministerul Afacerilor Externe informează că trei cetăţeni români (dintre care doi minori) au fost evacuaţi, la cerere, din Siria şi repatriaţi pe cale aeriană din Liban, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc și Beirut. Aceştia au sosit în siguranță la Bucureşti, astăzi, 8 iulie 2015.

            Ambasada României la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii și a asigurat întregul suport logistic. Formalitățile de tranzitare a frontierelor siriană și libaneză au fost efectuate la data de 7 iulie 2015. Reprezentanţii misiunilor diplomatice române la Damasc şi Beirut i-au însoţit pe cetăţenii români pe întreg traseul în Siria şi Liban, până la aeroportul internaţional din Beirut, pentru a asigura deplasarea acestora în condiţii de siguranţă, potrivit unui comunicat al MAE.

            Măsura face parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Beirut și Damasc, cetățenilor români aflați în situații deosebite, în statele cu risc major de securitate.

            MAE precizează că, încă din 2011, a intervenit în mod direct pe linia asigurării asistenței și protecției consulare, facilitând evacuarea și repatrierea din Siria a unui număr de 604 cetățeni români.

            MAE reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflați în zonele de conflict, să contacteze misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară.

            Totodată, MAE recomandă consultarea informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.