Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Rep: Moldova: Premierul desemnat a început consultările pentru formarea noului guvern

Rep: Moldova: Premierul desemnat a început consultările pentru formarea noului guvern

DISTRIBUIȚI

138742 – 29072015 –  Candidatul desemnat pentru funcţia de premier Valeriu Streleţ a început ieri consultările cu fracțiunile parlamentare în vederea obținerii voturilor necesare pentru învestirea noului Guvern.

            Primii pe lista întâlnirilor au fost democrații. „Am discutat despre perspectiva unor reforme imediate, pe care trebuie să le promovăm în mai multe sectoare. Am vorbit despre definitivarea  programului de guvernare”, a spus Streleţ.

            Liderul democraților, Marian Lupu, s-a arătat mulțumit de consultări și a specificat că au căzut de acord să aibă un dialog permanent. „Învestirea acestui Guvern vine într-o perioadă destul de încordată. Am căzut de acord că vom avea o comunicare permanentă pentru a asigura durabilitatea și eficiența construcției noastre politice”, a opinat Lupu.

            După întrevederea cu PD candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru a mers la Academia de Științe unde a discutat cu membrii ASM și le-a cerut să se implice în soluționarea problemelor societății.

            Potrivit Constituției, premierul desemnat are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a componenței nominale a Guvernului.

            Valeriu Streleţ are 45 de ani, este căsătorit și are patru copii.  Acesta și-a început activitatea politică în 1994, pe parcursul anilor deținând mai multe funcții.  În 2007 este numit vicepreședinte al PLDM, iar din 2011 conduce fracţiunea liberal-democraţilor în Legislativ. – PROMPT MEDIA

foto:ziuanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.