Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Protest la mina Băiţa

Bihor: Protest la mina Băiţa

DISTRIBUIȚI

139348 – 26082015 –  Douăzeci și cinci de mineri sunt blocați în subteran, iar alți 79 protestează la suprafață, la mina Băiţa din judeţul Bihor, informează B1.ro.

            Angajații minei Băița vor să lucreze în subteran și spun că sunt dispuși să stea și o lună până vor fi băgați în seamă de autorități.

            Administratorul societății Băița, Gabriela Dobrotă, susține că protestul a început marți dimineață cu cinci angajați, noaptea numărul a crescut la 13, iar de miercuri dimineață 25 de angajați sunt blocați în mină.

            „De ieri, de la 8.30 sunt blocați. N-a intervenit nicio autoritate. Nu au venit, nu au intrebat. Când primarul a întrebat, prefectul a zis că nu are voie să se bage în societăți private”, a declarat Dobrotă.

            Administratorul a precizat că minei i s-a luat dreptul de a exploata anul acesta, după ce numai anul trecut au fost plătite taxe în valoare de 1,3 milioane de euro.

            În schimb, prefectul de Bihor, Claudiu Pop, susține că „cinci oameni au intrat ieri în subteran. E o societate privată care face ceea ce consideră că are de făcut”.

            „Din punct de vedere legal trebuie să obțină autorizație de la ANRM”, a explicat Pop.

            Prefectul a spus că „mă interesează sănătatea oamenilor de acolo. Eu am fost informat ieri la orele 17.00. Am trimis o ambulanță la fața locului”, lucru contrazis de Dobrotă. – PROMPT MEDIA

foto:dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.