Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul Belgiei

Bucureşti: Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul Belgiei

DISTRIBUIȚI

139326 – 25082015 –  Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, l-a primit marţi, la sediul MApN, pe ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke, care se află la final de mandat.

            Cei doi oficiali au trecut în revistă principalele proiecte comune şi au subliniat că relaţia dintre Bucureşti şi Bruxelles s-a evidenţiat în aceşti ani printr-o colaborare fără precedent în plan politico-militar, potrivit unui comunicat al MApN.

            Mircea Duşa a apreciat eforturile Belgiei în procesul decizional al Alianţei, dar şi în sporirea rolului Agenţiei Europene de Apărare (EDA) în cadrul UE ca factor determinant în facilitarea cooperării în domeniul capabilităţilor militare.

            Relaţiile bilaterale dintre cele două ţări constituie o premisă solidă pentru conturarea unor poziţii comune în ceea ce priveşte identificarea unor soluţii pertinente la evoluţiile recente din Estul Ucrainei.

            Totodată, ministrul Mircea Duşa a arătat disponibilitatea părţii române de a intensifica cooperarea militară, în special în domeniile strategiei de reasigurare a aliaţilor din flancul estic, pregătirii şi instruirii în comun a trupelor, întrebuinţării forţelor şi participării la acţiuni multinaţionale.

            În final, oficialul român i-a urat ambasadorului Philippe Beke succes în activitatea diplomatică viitoare. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.