Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Negocieri pentru mărirea salariilor în Educaţie

Bucureşti: Negocieri pentru mărirea salariilor în Educaţie

DISTRIBUIȚI

139276 – 24082015 –  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat discutii cu reprezentanţii sindicatelor şi cu premierul Victor Ponta despre salarizarea din învăţământ. La discuție vor participa și miniştrul Finanţelor, Eugen Teodorovici şi cel al Muncii, Rovana Plumb, potrivit B1.ro.

            Cîmpeanu a precizat că nu are alte propuneri privind creşterea veniturilor angajaţilor din sistem în afară de cele legate de proiectul Legii salarizării, transmise deja Ministerului Muncii.

            Dacă negocierile vor avea succes, cadrele didactice care abia intră în sistem ar putea primi cu 170% mai mulţi bani decât până acum. Media creşterilor salariale pentru restul profesorilor ar putea să fie de 70%, potrivit viitoarei legi a salarizării.

            În acest moment, salariul minim brut pe ţară este de 1.050 lei, în timp ce salariul unui învăţător debutant este de 1.115 lei brut (780 de lei net) şi al unui profesor debutant de 1.133 de lei brut (830 de lei net).

            Sindicatele din învăţământ avertizează că profesorii vor fi plătiţi la acelaşi nivel cu muncitorii necalificaţi, anul viitor, dacă salariile lor nu sunt majorate cu cel puţin 15% până atunci. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.