Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Reacţia ministrului Educaţiei la cerearea sindicatelor: “Nu pot promite nimic”

Bucureşti: Reacţia ministrului Educaţiei la cerearea sindicatelor: “Nu pot promite nimic”

DISTRIBUIȚI

139175 – 19082015 –   Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în legătură cu solicitarea sindicatelor din învățământ de a avea salariile majorate din luna octombrie că „angajamentele asumate anul trecut au fost respectate întocmai și chiar mai mult”. Astfel, potrivit ministrului, dintr-un pachet asumat de creșteri de 30% au avut loc două tranșe – 5% în luna martie și 5% în septembrie – iar de la 1 august a intrat în vigoare o creștere de 12% pentru personalul nedidactic dintr-un pachet de creșteri de 35%.

            „Toate drepturile salariale pe legea 221 au fost și sunt plătite în avans în 2015 pentru 2016. Dacă sunt alte revendicări, avem disponibilitate pentru dialog”, a adăugat ministrul, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.

            Cîmpeanu a declarat că întotdeauna a afirmat că o educație de calitate fără resurse financiare nu se poate face și că va solicita mai multe resurse pentru educație, însă a subliniat că „ceea ce s-a promis s-a respectat”.

            „Până acum câteva zile, sindicatele erau mulțumite de propunerile pe care le susținem la nivelul legii salarizării. E greu să ții pasul cu toate aceste solicitări”, a spus ministrul.

            Întrebat dacă poate garanta o creștere de 25%, ca în cazul sistemul sanitar, ministrul a declarat: “Categoric nu am nici dreptul, nici bunul simț să induc oamenii în eroare cu astfel de promisiune. Pot să garantez că mă voi lupta pentru mai multe resurse în educație. Fără profesori devotați și bine pregătiți, educația nu va face pași înainte. Profesori pregătiți vom avea când vor fi bine plătiți. A face promisiuni fără acoperire ar arăta că nu dau dovadă de seriozitate”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.