Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Votul prin corespondenţă, discutat la Comisia de Cod electoral

Bucureşti: Votul prin corespondenţă, discutat la Comisia de Cod electoral

DISTRIBUIȚI

 139167 – 18082015 –  Biroul Comisiei parlamentare de Cod electoral se va intalni luni cu reprezentantii grupurilor parlamentare pentru a discuta proiectul Legii votului prin corespondenta, a anuntat Mihai Voicu, presedintele Comisiei, prin intermediul unui comunicat.

            Sedinta Comisiei urmeaza sa aiba loc in contextul sedintei extraordinare a Parlamentului, care va discuta si vota, mai intai in Senat apoi in Camera Deputatilor, cererea de reexaminare a Codului Fiscal.

            „Obiectivul PNL ramane adoptarea Legii votului prin corespondenta in timp util pentru a fi aplicata la viitoarele alegeri parlamentare”, a mai declarat Voicu.

            Liberalii au solicitat in trecut ca in sedinta extraordinara pentru Codul Fiscal sa se voteze si Legea votului prin corespondenta, insa pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie de un raport din partea Comisiei special de cod electoral, in cadrul careia nu s-a decis pe ce proiect de lege se lucreaza.

            Comisia comuna pentru elaborarea initiativelor legislative electorale mai are de trecut un singur proiect de lege, dupa cele adoptate sesiunea trecuta – legea privind finantarea partidelor si campaniilor electoral, legea partidelor, legea alegerilor locale si legea alegerilor parlamentare – votul prin corespondenta.

            In luna mai, reprezentantii PSD si cei ai PNL din Comisie s-au contrazis pe aceasta tema, fiecare asteptand sa exista „vointa politica”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.