Acasă Economie Premierul Ponta pleacă la Chișinău

Premierul Ponta pleacă la Chișinău

DISTRIBUIȚI

ponta-telefon139078 – 13082016 – Premierul Victor Ponta a discutat telefonic cu Valeriu Streleț, omologul său moldovean, exprimându-și încrederea în continuarea parcursului către atingerea tuturor obiectivelor europene ale Rep. Moldova.

Cei doi Prim Ministri au evaluat prioritățile de pe agenda bilaterală, în special cele ce privesc proiectele de infrastructură energetică și transporturi. In domeniul energetic, vor fi continuate proiectele de interconectare planificate și agreate prin Memorandumul încheiat în acest an si, în acest sens, s-a stabilit ca în perioada urmatoare sa aiba loc noi contacte la nivelul companiilor din domeniu.

Obiectivele si proiectele discutate in cadrul convorbirii telefonice de catre cei doi prim ministri vor trebui sa progreseze pana la desfasurarea viitoarei Comisii interguvernamentale pentru integrare europeana, din toamna acestui an.

Prim-ministrul Valeriu Streleț a exprimat gratitudine pentru asistența și implicarea României în procesul de modernizare a Rep. Moldova şi aliniere la standardele europene, reiterând importanța împărtășirii experienței României în implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

_mg_4334_big Șeful Executivului de la Chișinău a menționat necesitatea implementării  proiectelor energetice, în special cu privire la Gazoductul Iași-Ungheni și a celor prevăzute în Memorandumul între Guvernele României și Rep. Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică. Oficialii s-au arătat încrezători față de proiectul interconectării Rep. Moldova la piața energetică europeană.

Cu prilejul convorbirii telefonnice, cei doi prim-miniștri au convenit ca până la sfârșitul acestei luni, să aibă, la Chișinău, o reuniune de lucru, pentru continuarea dialogului pe temele prioritate de colaborare bilaterala.

Reamintim că în 2014 România a devenit principalul partener comercial al Moldovei. Anul trecut, România a alocat Rep. Moldova, pentru proiecte de asistență, 70,3 milioane de dolari, fiind a a treia în topul donatorilor după SUA și UE.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.