Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Vicepreşedinţii Grupului S&D din Parlamentul European: ”Ungaria lui Viktor Orban se...

Bruxelles: Vicepreşedinţii Grupului S&D din Parlamentul European: ”Ungaria lui Viktor Orban se îndreaptă în direcţia opusă valorilor fundamentale europene”

DISTRIBUIȚI

139906 – 18092015  –  Vicepreşedinţii Grupului S&D din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Boştinaru şi eurodeputatul ungar Péter Niedermüller, au reacţionat la anunţul făcut în această săptămână de premierul ungar Viktor Orban, conform căruia ar putea fi construit un gard la graniţa dintre Ungaria şi România. În opinia celor doi eurodeputaţi, Ungaria, sub conducerea lui Viktor Orban, se îndreaptă în mod clar în direcţia opusă valorilor fundamentale europene.

Astfel, conform eurodeputatului Victor Boştinaru, ”prim-ministrul ungar a dovedit încă o dată care sunt valorile sale reale. De fapt, eu nu sunt foarte sigur că pot fi denumite valori. Comportamentul său este contrar tuturor acţiunilor aşteptate de la un stat membru al Uniunii Europene. Într-un moment în care UE are nevoie de unitate pentru a face faţă cu demnitate unui flux fără precedent de refugiaţi care fug de război, violenţă, sărăcie, Orban construieşte un gard la frontiera cu Serbia, implementează un pachet legislativ care permite arestarea refugiaţilor şi în final, anunţă ridicarea altui gard la graniţa cu România.

În timp ce liderii UE încearcă să se pună de acord cu privire la un răspuns european la această criză, prim-ministrul ungar nu găseşte nicio metodă mai bună decât izolarea Ungariei de Uniune, atât politic, cât şi geografic. Nu ştiu cât de departe vrea Orban să meargă, dar cu siguranţă el nu se pot aştepta ca UE să rămână tăcută şi am convingerea că cetăţenii maghiari vor înţelege cât de dăunătoare sunt acţiunile lui pentru Uniunea Europeană şi în special pentru Ungaria”.

De asemenea, conform eurodeputatului ungar, Péter Niedermüller:, ”Uniunea Europeană înseamnă unitate, pace, toleranţă şi solidaritate. Suntem o familie formată din mai multe naţiuni, iar familiile nu construiesc ziduri, ele se ajută, se protejează şi se respectă reciproc. Sper că românii înţeleg că aceste acţiuni nu sunt acţiunile poporului maghiar, ci ale guvernului.” –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.