Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Meleșcanu la DNA din motive de achiziții la SMC

București: Meleșcanu la DNA din motive de achiziții la SMC

DISTRIBUIȚI

139599 – 04092015 – Fostul ministru de Externe, al Apărării și al Justiției, fost șef al SIE Teodor Meleșcanu a declarat vineri că a fost chemat la DNA pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar în care s-a început urmărirea penală in rem, pentru posibile infracțiuni comise de militari.

La ieșirea din sediul DNA, Meleșcanu a recunoscut că este vorba de achiziția unui aparat de reconstrucție dentară la Spitalul Militar Central din București, pe vremea când spitalul era condus de generalul Ioan Sîrbu. Teodor Meleșcanu a spus că îl cunoaște pe Ioan Sîrbu, deoarece acesta i-a fost subordonat, însă nu el l-a numit în funcție. De asemenea, el a precizat că nu știe date despre faptul că acel aparat a fost utilizat sau nu.

Presa centrală a relatat faptul că, în anul 2008, comandantul de atunci al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”, generalul-medic Ioan Sîrbu, a cerut ministrului Apărării să-i aprobe achiziționarea unui sistem CAD/ CAM pentru reconstrucție dentară. Aparatul avea o valoare estimată de peste 200.000 euro, însă el nu a fost niciodată utilizat.

Sursele citate precizează că ar fi vorba de generalul Ioan Sîrbu, fost șef al Spitalului Militar Central din București și fost șef al Direcției Medicale din Ministerul Apărării Naționale.

În urma remanierii guvernamentale din 5 aprilie 2007, Teodor Meleșcanu a fost numit în funcția de ministru al Apărării Naționale în Guvernul Tăriceanu. În perioada 15 ianuarie – 29 februarie 2008, a fost ministru interimar al Justiției, iar la 28 februarie 2012 a fost validat de Parlament în funcția de director al SIE. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.