Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ponta a luat peste picior moțiunea și mitingul PNL

București: Ponta a luat peste picior moțiunea și mitingul PNL

DISTRIBUIȚI

140131 – 29092015 –  Premierul Victor Ponta a declarat marți, în fața plenului Parlamentului, înainte de votul privind moțiunea de cenzură inițiată de PNL, că în cadrul acesteia nu este adusă nicio critică Guvernului și nici nu este propusă vreo soluție în aventualitatea în care moțiunea ar trece. ”Astăzi trebuia să mă aflu în fața dvs pentru o moțiune de cenzură. Cred că este de datoria inițiatorilor de a lămuri ce se întâmplă azi. Nu există azi niciun fel de critică adusă actului de guvernare și nu există nicio soluție în cazul improbabil în care moțiunea ar trece. Cred că este o confuzie stârnită de inițatori. Cred că este o confuzie și față de oamenii aduși cu autobuze în ploaie. Cred că ei au venit să protesteze împortiva celor care le-au tăiat pensiile și salariile. Ca să fiu sincer, nici domnul Blaga nu mai e ce-a fost odată. Sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari, dar asta e. Timpul ne marchează pe toţi. (…) O moțiune de cenzură se referă la activitatea guvernului, la problemele economice și sociale. Nu există așa ceva. România reprezintă un elemenat de stabilitatea pentru întreaga regiune, a spus ieri președintele Iohannis investitorilor americani. Așa este și trebuie să continuam pe această direcție”, a declarat premierul.

”Cred că demersul de azi al opoziției este o șmecherie politică. E cam cum a fost și la Primăria Capitalei, nu e bun Oprescu, dar noi nu vrem să conducem primăria Capitalei. Când e de muncă, cei de la PNL nu se pricep. (…) Astăzi nu există o alternativă la atualul guvern. Eram pregătit pentru o moțiune cu cifre, date, măsuri economice și sociale”, a mai spus Ponta. ”Apreciez că opoziția nu vorbește de pensii, salarii, situația economică, având în rândurile sale foștii PDL-iști. E ca și când ați vorbi de frânghie în casa spânzuraților. Cred că intenția PNL de a se ascunde în fața procurorilor este un greșită care nu are legătură cu intențiile democratice”, a mai declarat șeful guvernului.

”Azi suntem în fața Parlamentului, cel care are dreptul și obligatia de a cenzura activitatea Guvernului și neavând critici la adresa Guvernului, vreau să mulțumesc coaliției. Vrea să mulțumesc celor care au rămas fideli programului cu care am câștigat în 2012. Programul USL. Vreau să spun că este datoria noastră, a celor care am cadidat în 2012, pentru un program pe care majoritatea românilor l-a votat, să ducem acest program la bun sfarșit și anul viitor să vă prezentați în fața alegătorilor cu lucrurile pe care le-ați îndeplinit”, a mai spus Ponta.

”Chiar dacă UDMR a decis să voteze moțiunea, respect acest drept al lor, dar cred că există o fractură logică. UDMR a fost constant în combaterea implicării juridicului în politică și a politicului în justiție. Sunt convins că n-ați uitat că în decembrie 2012 au spus ca nu sunteți buni să guvernați. Acum, că au nevoie să votați, spun că sunteți buni. Ideea este simplă, trădarea și schimbarea sunt o marcă înregistrată pentru partidul care a candidat în 2014 ca reprezentant ALDE și luni dimineață s-a trezit la PPE. Cred că atunci când se dau lecții de moralitate, trebuie să vedem cine dă acele lecții. Aflăm de miliarde furate de colegi în 2010, exact în perioada în care se tăiau salariile. Cred că acei colegi trebuie să spună dacă s-au schimbat. Îl vedeam pe domnul Predoiu, chemând oameni în stradă, din fericire n-au venit. Dacă veneanu, îl întrebau de ce a semnat tăierea pensiiler și salariilor, de ce a semnat în Gala Bute. Cred că dacă vorbiți de principii pentru alții, ar trebui să vorbiți și pe dumneavoastră”, a mai declarat Ponta.

Premierul Victor Ponta a adus și acuzații liberalilor, subliniind faptul că ”atunci când se dau lecții de moralitate trebuie să vedem cine le dă”

”Pentru a da satisfactie celor care au conceput acest text, sa ma refer unpic si la obiectul motiunii prezentat de distinsii colegi. Se vorbeste despre contracte. N-am semnat niciodata cu societati capital de stat. Deci dumneavoastra vreti sa-mi dau demisia pentru ca Atanasiu si Sova au semnat niste contracte. Care e logica? Sau poate domnul Atanasiu a fost sfatuit gresit de o consiliera a sa. Daca a uitat doamna Gorghiu – contract. Gorghiu Pop si asociatii AVAS – 6000 euro plus TVA. Sunteti cam scumpa, doamna Gorghiu. Gorghiu Pop si asociatii AVAS – 15. 000 euro + TVA. Gorghiu Pop si asociatii AVAS – 100.000 euro + TVA.

Mai credeau si alte doamne ca daca au protectie nu o sa pateasca niciodata nimic. Va aduc aminte, doamna Gorghiu, de colegul dvs. Teo care venea si spunea sa ii pedepsim pe corupti. Cred ca e putin afara acum.

M-am intalnit ieri, intamplator, pe holul Parlamentului cu domnul deputat Tomac din Republica Moldova. I-am spus – daca votati motiunea si n-avem Guvern, n-o sa putem ajuta. Mi-a spus – hai domnule, nu trece motiunea. Ce naiba?”, a declarat Victor Ponta. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.