Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tur ciclist în scop caritabil

București: Tur ciclist în scop caritabil

DISTRIBUIȚI

Doi pe bicicletă139724 – 11092015  –  Camera Deputaților, în parteneriat cu Asociația Green Revolution, organizează sâmbătă și duminică, 12 – 13 septembrie, începând cu ora 9.00, în cadrul campaniei de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ, competiția sportivă BikeFest 2015.

Startul cursei, pentru toți participanții, se va da la ora 9.00, din curtea Palatului Parlamentului (intrarea Izvor), iar cursa presupune parcurgerea de 5 ori a unui traseu ciclist cu lungimea de 5,3 km, în incinta curții Palatului Parlamentului și în exteriorul acesteia. Timpul estimat pentru încheierea competiției este 11:30.

Duminică, 13 septembrie, începând cu ora 17.00, va avea loc turul ciclist caritabil, organizatorii urmând să doneze biciclete tinerilor sau copiilor care nu au posibilitatea să-și achiziționeze acest mijloc de transport. Pentru fiecare 20 de bicicliști prezenți în tur, va fi donată o bicicletă unui copil care are nevoie de ea pentru a parcurge distanța dintre școală și casă.

”Sprijinul și implicarea Camerei Deputaților au un rol esențial în campania de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ în România. Realizarea competiției va ajuta la o mai bună înțelegere a necesității reducerii traficului auto în marile orașe, o identificare a problemelor și soluțiilor care se impun, promovarea mișcării în rândul cetățenilor, cât și implicarea aparatului legislativ și a reprezentanților acestuia în problemele societății civile și a publicului larg”, a declarat președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic și inițiatorul acestui parteneriat, deputatul Carmen Moldovan.

Evenimentul va include și cel mai mare maraton de cycling și aerobic, doi pe bicicletă (moment dedicat cuplurilor), speed race, X-trem bike.

Campania de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ a început în luna iunie a.c. prin proiectul pilot de bike sharing gratuit destinat deputaților și personalului Camerei Deputaților. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.