Acasă Externe Bruxelles: România nu se confruntă, încă, cu problema radicalizării

Bruxelles: România nu se confruntă, încă, cu problema radicalizării

DISTRIBUIȚI

 Cazanciuc - Luxemburg140602 – 20102015  – Robert Cazaciuc, ministrul justiţiei, a participat luni, 19 octombrie 2015 la Bruxelles, la lucrările Conferinţei cu tema ”Răspunsul justiţiei penale la radicalizare”. Evenimentul a fost organizat de Vera Jurova, comisarul pentru justiţie, egalitate şi protecţia cosumatorilor, împreună cu Felix Braz, ministrul justiţiei din Luxemburg, stat membru care deţine preşedinţia Consiliului UE. La conferinţă au participat miniştri ai justiţiei din 18 state membre U.E.

 Ministrul român a subliniat că ”România nu se confruntă, încă, cu problema radicalizării, dar nu suntem aici pentru a ne limita acţiunea la cadrul naţional, ci de a găsi soluţii la nivel european.” Ministrul Cazanciuc a reiterat necesitatea identificării de fonduri europene pentru consolidarea infrastructurii penitenciare, aşa cum s-a solicitat prin scrisoarea comuna a celor 12 miniştri, transmisă Primului Vice-Preşedinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans, în luna martie a.c., la iniţiativa miniştrilor din România şi Italia. „Dincolo de dificultăţile financiare prin care ţările noastre pot trece la un moment dat, demersul celor 12 state are la bază în primul rând nevoia de solidaritate pentru un proiect cu consecinţe pozitive la nivel european, dificil de promovat în plan naţional ca proiect prioritar pe agenda publică, atunci când ai de construit şcoli, spitale sau autostrăzi. Nu am vrea ca semenii noştri să plătească preţul suprem pentru a înţelege că suprapopularea penitenciarelor reprezintă un risc de radicalizare pe care European nu şi-l poate permite”.

 Ministrul luxemburghez a anunţat că discuţiile antamate la această conferinţă vor fi continuate la Consiliul JAI din luna decembrie a.c. – PROMPT MEDIA

foto:just.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.