Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Americanii ”ne fură” liceenii

București: Americanii ”ne fură” liceenii

DISTRIBUIȚI

programul FLEX - Future Leaders Exchange Program140280  – 06102015 –  Ambasada Statelor Unite în România şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice alături de American Councils for International Education invită liceenii români să participe la programul FLEX – Future Leaders Exchange Program. Programul de schimb educaţional FLEX este finanţat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2016-2017. Participarea la programul FLEX este gratuită.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. În cei 24 de ani de la înfiinţarea sa, programul a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia şi Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de studiu pentru liceeni în SUA. Obiectivul programului este să promoveze înţellegerea reciprocă între Statele Unite şi ţările din regiunile în care funcţionează programul FLEX. Liceenii vor învăţa mai multe despre Statele Unite şi le vor vorbi  americanilor despre ţările lor de origine. În 2016-2017, aproximativ 800 de liceeni vor învăţa în S.U.A. în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană şi va studia într-un liceu american.

Acest program de burse este finanţat în totalitate de Guvernul S.U.A. şi administrat de Biroul pentru Relaţii Culturale şi Educaţionale – Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) din cadrul Departamentului de Stat. Programele ECA includ proiecte educaţionale şi de training ce promovează legăturile personale, profesionale şi instituţionale între cetăţeni şi organizaţii din S.U.A. şi din alte ţări. –  PROMPT MEDIA

foto:discoverflex.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.