Acasă Externe Rep: Moldova: Gata și cu Guvernul Streleț

Rep: Moldova: Gata și cu Guvernul Streleț

DISTRIBUIȚI

parlament - moldova140820 – 29102015  –  Parlamentul de la Chisinau a aprobat joi motiunea de cenzura impotriva Guvernului condus de Valeriu Strelet, acesta fiind astfel demis.

Motiunea de cenzura, depusa de socialisti si comunisti, care avea nevoie de votul a cel putin 51 de parlamentari, a fost adoptata cu 65 de voturi.

Motiunea a fost votata si de deputati ai Partidului Democrat, care i-au reprosat lui Strelet ca a devenit ”avocatul liderului PLDM, Vlad Filat” si l-au acuzat ca a incercat sa obstructioneze ancheta in privinta fraudei de la BEM. Valeriu Strelet a declarat ca stiut ca va fi demis inca din 17 octombrie, cand a refuzat sa-i raspunda la telefon lui Vladimir Plahotniuc, scrie independent.md. ”Am inteles ce scenariu se pregateste inca de la 17 octombrie, atunci cand mi-a telefonat de doua ori Plahotniuc, dar am refuzat sa raspund. Nu am ce sa discut cu el si i-am transmis acest lucru si domnului Candu (presedintele Parlamentului)”, a declarat Strelet. ”Ce, nu era clar ca Strelet va fi in fruntea Guvernului pentru putin timp? Domnule Strelet, v-ati antrenat intr-o lupta pe care nu o puteti duce. Noi nu vom sustine urmatorul guvern pe care veti incerca sa il investiti. Cea mai buna solutie pentru R. Moldova o reprezinta alegerile anticipate”, a spus liderul socialistilor, Igor Dodon, cunoscut pentru apropierea sa de Rusia. –  PROMPT MEDIA

foto:evz.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.